Landskrona har startat en satsning på att koppla upp fler hushåll till höghastighetsinternet och målsättningen är att 90 % av hushållen i kommunen ska ha minst 100 Mbit/s senast år 2020. Enligt Landskrona Energi är Annelöv och Kvärlöv prioriterade orter.För att anmäla ditt intresse surfa in på https://www.landskrona.net/address/search.aspx.
 
Våra byar är indelade i 14 områden (10 i Annelöv, 3 i Kvärlöv och 1 som är både Kvärlöv och Annelöv) och en ungefärlig indelning finns längst ned i detta mejl. När ett område uppnår 70 % intresse kommer det att påbörjas en projektering och normalt sett så påbörjas utbyggnaden 3 - 6 månader senare och alla anmälda ansluts.
 
Kostnad och eget arbete
Det kostar 15 000 kr att ansluta sig och det är inte berättigat till Rot-avdrag, men man kan få kostnaden uppdelad på tre månadsfakturor. Anslutningen faktureras först när fastigheten är ansluten. Till detta kommer lite eget arbete då man måste gräva ett c:a 40 cm djupt dike från tomtgränsen till husväggen och ta hål i husväggen. Diket behöver inte vara bredare än att det går att lägga ned en 15 mm “slang”, så det är inget större ingrepp. “Slangen” får du av projektet och du lägger ned den i diket och drar den genom fasaden. Mer detaljerad information om hur det går till kommer när det är dags.
 
Vad händer nu?
Om du är sugen på att få snabbare bredband, digital-TV och/eller telefoni via fiber så går du in på  https://www.landskrona.net/address/search.aspx och du behöver veta vad du heter, var du bor och vilket personnummer du har för att kunna anmäla dig. Sedan är det bara att snacka med grannarna i ditt område så att de också anmäler sig så att Ni kommer upp i över 70 %. Tänk på att detta mejl endast når till de som nattvandrar i Annelöv, så alla andra grannar behöver “bearbetas” muntligen.
Vi kommer att arrangera informationsträff(ar) någon gång inom en snar framtid och troligtvis även dela ut “reklamblad” till samtliga hushåll i både Annelöv och Kvärlöv för att få bästa möjliga uppslutning.